Expert: Speakers at Infrastructure Summit 2017 | Price: Free | Language: Swedish |
Infrastructure Summit 2017 - video collection

Fem liveinspelade sessioner från eventet TrueSec Infrastructure Summit 2017.

Se hur man installerar och hanterar Windows 10-klienter med Configuration Manager Current Branch, sätta upp Peer Caching, Branchcache och BITS, samt bygger Storage Spaces Direct och nätverkslösningar i Windows Server 2016. Allt live på scen och enligt best practice!


Session 01 - Storage Spaces Direct - i verkligheten

Nu är det hög tid för dig att förstå Storage Spaces Direct!

I den här sessionen kommer Markus Lassfolk och Mikael Nyström handgripligen lära dig att bygga en lösning med 1,5 PB lagring som kan leverera 5,4 miljoner IOPS och med en dataöverföringskapacitet på 24GB/sek. 

Detta är en av de största lösningarna som körs idag. En lösning som Markus och Mikael själva har byggt. Häng med!

Talare: Markus Lassfolk & Mikael Nyström


Session 02 - Rulla ut, Uppgradera & Hantera Windows 10 med ConfigMgr CB

Mycket hänt sedan Windows 10 lanserades för två år sedan. Windows och Configuration Manager utvecklas kontinuerligt med nya funktioner och som släpps regelbundet. 

Nu får du se hur den nya versionen av Windows 10 kan och bör hanteras med nya versionen av Configuration Manager. Peter Löfgren och Johan Arwidmark lär dig hur du använder Peer Caching, Branchcache, nya drivrutinsmodellen, hantering, utrullning, säkerhetsfunktioner och mycket mer. 

Som vanligt när Johan står på scen blir det mycket live-demos och PowerPaint. 

Talare: Johan Arwimark & Peter Löfgren


Session 03 - Software Defined Networking

En switch är inte längre in switch. I den här sessionen lär du dig att flytta nätverk till en helt annan plats än där nätverk brukar hanteras. 

Med Network Controller, SLBMux och NAT får man i många situationer helt andra möjligheter att få ett snabbt och välfungerande nätverk. Låt Markus Lassfolk och Mikael Nyström lära dig allt under denna session. 

Talare: Markus Lassfolk & Mikael Nyström


Session 04 - Windows Server 2016 ska INTE installeras med en CD-skiva

Windows Server kan installeras på många sätt. Och de flesta är tyvärr helt fel!
Under den här sessionen kommer Mikael Nyström och Markus Lassfolk att lära dig hur det är tänkt att installeras. De visar hur de för när de bygger och levererar plattformar på ett dynamiskt och automatiserat sätt. Sätt som sparar både tid och pengar.

Talare: Markus Lassfolk & Mikael Nyström


Session 05 - Nu j*drar ska det automatiseras! (och drickas kaffe)

Idag är det möjligt att scripta och automatisera det mesta med hjälp av PowerShell. Lägger man dessutom till komponenter som Flow, SMA, RunBooks, DSC och en skvätt ADHD, kan man lyckas med allt! 

En vän till oss uttryckte spontant häromdagen: "Måste bara säga att jag gillade PowerShell förut, men älskar det nu! Jag satt för någon helg sedan och "lekte" så nu har jag fixat script som gör i princip hela vår Deployment av nya kunder. Istället för ett heldagsjobb per kund, tar det nu 20–30 minuter. Den fixar allt åt mig och jag kan dricka kaffe 99 % av tiden. Jag undrar bara varför jag slösat min tid på annat när jag kunde gjort detta från början?” 

Precis dessa knep får du med dig under den här sessionen, tillsammans med massor med tips och nya idéer. Och som alltid när Mikael och Markus är i farten, får du se en uppsjö live-demos. 

Talare: Mikael Nyström & Markus Lassfolk


Lär dig ännu mer!

När du kikat igenom allt material, kan det vara dags att ta nästa steg för att lära sig ännu mer. Alla talare på eventet bloggar om sina nyfunna erfarenheter på LabCenter News och håller även praktiska hands-on-labbar på LabCenter. Kolla in utbudet här!

Tags: johan arwidmark | Infrastructure | Markus Lassfolk | Peter Löfgren | Windows | Windows Client | Windows Server | Deployment | Microsoft | PowerShell

Fmqmxgb7scajpqbirfvr infrastructure2017 01

Speakers at Infrastructure Summit 2017

All programs